Product inner page

Котел VIADRUS U22 BASIC е базова версия на VIADRUS U22. Котелът е с чугунен топлообменник и изгаря твърдо гориво - въглища, битов кокс, дърва. Предназначен за отопление на малки и средни обекти. Димната клапа е разположена на задната страна на котела. Топлоизолацията е малко по-тънка, в сравнение с тази на стандартния модел.

* Мощности - от 17,7 до 58,1 kW


‌ 

Може да имате нужда от:

Котелът VIADRUS U22 BASIC изгаря твърдо гориво - въглища, битов кокс или дърва и е предназначен за отопление на малки и средни обекти. Димната клапа е разположена на задната страна на котела. Топлоизолацията на котела е малко по-тънка, в сравнение с тази на стандартния модел. Чугуненият топлообменник и качеството на този котел са запазени като при стандартните версии на VIADRUS U22 C/D.

Котел Viadrus U22 Basic има ниски изисквания за тяга на комина. Работи в естествена или принудителна циркулационна система за отопление и е много лесен и удобен за използване. Големият отвор за зареждане на гориво дава възможност за изгаряне на по-големи дървесни трупи. С подходяща горелка, котелът може да се преустрой от твърдо гориво на пелети.    

Предимства на чугунен секционен водогреен котел Viadrus U22 Basic

- Продължителна експлоатация на чугунения топлообменник и на всички части, от гледна точка качеството на качеството на използваните материали
- Отработена производствена технология за автоматични линии за формоване с постоянно и одобрено качество на производствения процес
- Ефективност при изгарянето на кокс и антрацитни въглища 75-80%, ефективност при изгарянето на дървесината - 75%
- Опростено обслужване и поддръжка
- Ниски изисквания за тягата на комина
- Регулиране на мощността, според броя на секциите
- Ниска цена
- Голяма горивна камера за изгаряне на дърва с дължина до 810 mm

Конструкция на котела

Котелното тяло се състои от секции, сглобени с помощта на пресовани нипели и фиксирани с придържащи шпилки. Секциите оформят горивна камера, пепелник, водно пространство и топлообменна част. Отворите за вход и изход на горещата вода се разположени в задната част на котела. Задната секция на котела е с капаче на димоотвода и фланец за топла вода в горната част, и фланец за обратната вода с шайба за импрегниране и кран за пълнене и източване. Вратата за зареждане на гориво, вратата за пепелника и вратата на горивната камера са фиксирани към предната секция. Котелното тяло е изолирано с безвредна минерална вата, която понижава загубите от топлообменна с околната среда.

При котел VIADRUS U22 BASIC се използват три вида средни секции: в предната част на котела (с изключение на четири - секционните ) има секция с изрязване за по-лесно поставяне на горивото до средно 220 mm, след това следват секции без ръб, в задната част с ръб. Ръбът затваря горивната камера като връща пламъка и димните газове от задния сектор към предната част на котела. По този начин се усвоява топлината от димни газове. Димната клапа на димоотвода регулира изходящото количество на димни газове от котела към комина. Тя се контролира от от ръкохватката в задната част на котела. Въздушната клапа на долната врат регулира достъпа на въздух, необходим за горенето, под котелната скара. Контролира се ръчно чрез застопоряващия винт на клапата. Въздушната розетка на горната врата е предназначена за захранване на горивната камера с вторичен въздух. Поради високата температура по повърхността на вратичката, управлението на розетката е необходимо да се извърши с помощта на допълнителен уред. В долната част на димоотвода се намира капачето, което служи за почистване на отпадъците, останали след изгарянето. На горния капак се намира термоманометър, който показва температурата на водата и налягането й в отоплителната система. Отворът на сензора на устройството е позициониран в горната част на задната секция на котела.

Технически данни на Viadrus U22 Basic