Слънчеви колектори за битова гореща вода

Биомаса Център Пловдив на Андромеда-7 ООД предлага слънчеви колектори и цялостни решения на световни лидери в областта - немските марки Bosch и Wolf, слънчеви колектори GreenEcoTherm, а също и висококачествените турски слънчеви колектори - Ezinc. Изграждайки правилно една соларна инсталация, Вие ще използвате пълноценно безплатната слънчева енергия и можете да постигнете изключителна икономия в разходите за гореща вода, както и в тези за отопление.

Соларни системи за топла вода

Слънчевите системи за затопляне на вода биват два вида: активна и пасивна, за пренасяне на топлината.
  1. При активните слънчеви колектори (соларни колектори) за подгряване на вода се използват помпи за прехвърляне на топлината от колектора към резервоара за съхранение.
  2. При пасивните слънчеви колектори не се използват помпи или контролни механизми, за да се пренесе топлата вода до резервоара за съхранение. Пасивните системи работят на принципа на гравитацията, при циркулирането на водата в системата. 

Повече за соларните инсталации

Соларната система е добър избор за почти всяко домакинство - така използвате безплатната енергия от слънцето и пестите до 70% от разходите за топла вода. Това важи не само за нови, но и за стари сгради. Достатъчно е да разполагате с покрив или с равна повърхност и соларната инсталация се приспособява към Вашия дом. Благодарение на различните монтажни решения, соларните колектори могат да се монтират върху покрива или вградени в него – така нареченият интегриран монтаж, както и върху плоски покриви. Широката гама от термоуправления, бойлери с различен обем, помпени групи и другите необходими принадлежности, дава възможност за лесен монтаж и естетически издържано изпълнение на самата соларна инсталация.

В цялата страна интензитетът на слънцегреенето е достатъчен, за да покрие 70% от общата енергийна потребност за подгряване на битова вода, а през лятото дори 100%. При соларна инсталация с подпомагане на отоплението, икономията на енергия за битова вода и отопление е между 15 и 35%, според топлоизолацията на сградата и необходимото количество топлина, защото слънчевите колектори преобразуват в топлина не само директното слънчево греене, но използват и дифузната светлина.

Поръчай слънчеви колектори за битова гореща вода с подпомагане на отоплението от Биомаса Център Пловдив на фирма Андромеда-7 ООД.